Dr. Rafael Allepuz Capdevila

Titular d'Universitat

Àrea de coneixement: Economia Aplicada

  • rafael.allepuz@udl.cat
  • +34 973 70 32 11
  • Despatx: 0.14
    Facultat de Dret, Economia i Turisme
    C/ Jaume II, 73
    Lleida 25001, Spain
 

Presentació

És llicenciat en C. Econòmiques i Empresarials per la Universitat de Barcelona i doctor en Economia per la Universitat de Lleida. Professor titular adscrit al Departament d’ Economia Aplicada de la Universitat de Lleida.

Imparteix docència en els graus en Administració i Direcció d’ Empreses (ADE) i en Treball Social.

Les seves línies d’investigació es centren en els àmbits de la Economia de les Desigualtats Socials i de l’Economia de les Migracions, havent participat en els següents projectes d’ investigació: Emigració juvenil, nous moviments socials i rets digitals: la marea granat i altres casos d’estudis transnacionals (2015-2017), La pobresa a Lleida: impacte de la crisis sobre las rendes salarials i les pensions (2015-2016), Crisi econòmica i pobresa en Lleida (2011-2014), Gestió col·lectiva de contractacions agrícoles en origen i els seus suports territorials a Espanya i Marroc. Proposta de concatenació de campanyes e implicacions codesenvolupament (2011-2014), La situació de la pobresa a Lleida: estudi dels principals factors econòmics que generen situacions de vulnerabilitat (2009), Eficàcia de la contractació en origen per la inserció laboral de la població estrangera a Catalunya. Aportacions per un debat (2007-2008). La dependència de la gent gran: un repte econòmic i social. L’atenció a la dependència de la gent gran a la ciutat de Lleida (2005-2006).

Es autor o coautor d’onze capítols del llibre i de catorze llibres, entre els quals destaquen: Nova i vella pobresa en les comarques de Lleida. Percepció des dels serveis socials (2015), Anatomia de la pobresa en Cataluña. Causes estructurals que provoquen l’ exclusió social de les persones vulnerables (2014) i La contractació en origen a Cataluña (2009).

És director de la Càtedra Obra Social “la Caixa” d’Estudis sobre les Desigualtats Socials de la Universitat de Lleida.


Curricul@ Grec

 

Tutories

1r Semestre
2n Semestre